Linköpings mardrömsperiod – matchstraff och målkross

Linköping fick en minst sagt tuff start hemma mot Växjö.

Inom de första tio minuterna hade man åkt på fyra baklängesmål – och ett matchstraff.

– Det sätter oss i en bra situation, säger Växjös Joel Persson

Det tog fyra minuter för de regerande mästarna att spräcka målnollan, genom Robert Rosén, mot formsvaga Linköping.

Kort därefter utökade man till 2-0 genom Julius Nättinen och i samband med det kom ännu en kalldusch för Linköping. Det blev irriterat framför mål och Jesper Pettersson åkte på ett matchstraff för en skallning mot Växjös Martin Lundberg.

Fem minuters powerplay för gästerna följde och där kunde Richard Gynge skicka in både sitt 19:e och 20:e mål för säsongen.

Efter fyra mål inom tio minuter i första perioden tog det lång tid innan det smällde igen. Först sju minuter in i tredje kunde Tobias Rieder vispa in en retur och utöka till 5-0.

Markus Ljungh fick in ett tröstmål för Linköping, men uppförsbacken var för stor och matchen slutade 5-1 till Växjö.

– Tredje matchen i rad med en femminutare vid matchstart. I dag kunde vi ta vara på chansen och gör två mål, det sätter oss i en bra situation, säger Växjös Joel Persson till C More efter segern.