Loob: ”Tror Fagervall kan vara ett lyft för Djurgården”

Uppdaterad
Publicerad

SVT avslöjade tidigare i dag att Joakim Fagervall, nyligen sparkad från Malmö Redhawks, att han är den hetaste kandidaten att ta över Djurgården.

Rätt val, enligt SVT Sports expert Håkan Loob.

–  Jag tror att det kan vara ett lyft för Djurgården, säger han i Hockeykväll.

Joakim Fagervall är högaktuell att ta över krisande Djurgården bara dagar efter att han fick sparken från Malmö. Enligt uppgifter till SVT Sport är han också spelarnas val där flera ledande spelare varit med och fått tycka till i frågan.

Han är ett namn som kan hjälpa Djurgården i bottenstriden, anser Håkan Loob.

– Man är i situationen man är i. Sist i serien och de behöver ha lite mer ingredienser, säger Loob.

– Det är en ny röst som kommer in, han får förhoppningsvis bra stöd av sina assisterande och jag tror att det kan vara ett lyft för Djurgården, fortsätter han.

”Där kan man inte fastna”

Men några månader bort spelas negativt kval i SHL. Djurgården är fast förankrat i botten och måste hamna på rätt köl för att undvika att spela om sin SHL-existens. Det kan bli så att man möter Malmö, som ligger tredje sist i serien, i ett kval.

Loob tror dock inte att det skulle vara ett problem med Fagervall i Djurgårdens bås i ett sådant läge.

– Man är här och nu och vill förända. Då får man inte fastna i tänket att om några månader kan det vara ett annat scenario. Man måste se om föreningen här och nu, säger han.

En annan förstärkning som är nära ingående i Djurgården är mellan stolparna. Enligt SVT Sports uppgifter är målvakten Alexander Salak, med ett förflutet i Färjestad, muntligt överens med Stockholmsklubben.

– Jag känner honom sedan tiden i Färjsetad. Det är en tävlingsmänniska, han läser spelet bra och kan avgöra i tajta matcher. Nummer ett är att han kan komplettera Mantas Armalis på ett väldigt bra sätt, säger Loob.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.