Joel Lundqvist stängs av i fem matcher. Foto: Bildbyrån

Lundqvist döms av disciplinnämnden

Uppdaterad
Publicerad

Efter huvudtacklingen på Carl Mattsson har Joel Lundqvists dom från disciplinnämnden nu kommit.

Frölundaspelaren stängs av i fem matcher.

I gårdagens match mellan Luleå och Frölunda tacklade Frölunda-kaptenen Lundqvist 21-åringen Carl Mattsson i huvudet. Mattsson tvingades lämna matchen.

SHL:s situationsrum valde att anmäla händelsen till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som nu har fällt Lundqvist för tacklingen.

Domen? Avstängning från Frölundas fem nästföljande matcher i SHL och 22 500 kronor i böter.

Därför dömdes Lundqvist

Tackling skedde enligt disciplinnämnden med en uppåtgående rörelse med vänster axel på puckförande som i och för sig enligt de var tacklingsbar. Han dömdes även för att det rör sig om skaderisk, samt att Lundqvist tidigare varit i en liknande situation.

Fler spelare avstängda

Matchen mellan Förlunda och Luleå var inte den enda stökiga matchen. Av sex matcher innehöll fyra matchstraff och tre av spelarna blev anmälda av situationsrummet.

Rögles Eric Gelinas fick gå samma tuffa öde till mötes som Lundqvist, och Djurgårdens Albin Grewe fick två matchers avstängning.

KLIPP: Joel Lundqvist fick matchstraff efter huvudtackling (25 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.