Explosiv match när Malmö straffade Djurgården

Malmö besegrade Djurgården efter förlängning med 4-3 i den femte SHL-omgången. I en tempofylld match på Malmö Arena blev Konstantin Komarek matchhjälte när han satte det avgörande straffmålet.

Malmö tog säsongens tredje seger när Djurgården slogs tillbaka efter övertid, 4-3.

Bortalaget tog ett spelmässigt kommando i början av matchen vilket resulterade i mål av Emil Bemström två minuter in i den första perioden. Sedan lossnade det åt båda hållen där lagen delade på ledningen, 2-2, efter den första perioden.

Jacob Josefsson fortsätter producera poäng för sitt Djurgården. Han assisterade till DIF:s 2-1-mål och hade därmed producerat tio poäng på fem matcher.

Högt tempo i Malmö

Det höga tempot gick inte att ta miste på och båda lagen slogs om varje millimeter på isen. Det blev riktigt heta känslor i den tredje perioden och Sylvegård och Josefsson rök ihop. Malmöiten, även målskytt i matchen, fick sedan matchstraff.

Matchen gick till förlängning efter en mållös andra period och en tredje period där lagen gjorde var sitt mål. Det blev inget avgörande i sudden. Avgörandet kom i straffläggningen där Konstantin Komarek slog in det avgörande målet bakom Adam Reideborn.