Malmö fick revansch mot Växjö

Malmö såg ut att gå mot sin andra raka förlust mot Växjö på tre dagar när skåningarna till slut fick det att lossna mot Viktor Fasth. Två mål i tredje perioden gav till slut Malmö segern med 2-1.

Regerande svenska mästaren Växjö såg ut att vara på väg mot tredje raka 1-0-segern i SHL när Malmö till slut fick in pucken bakom Viktor Fasth. Så sent som i torsdags vann Växjö mot Malmö med just 1-0 efter att Jens Olsson gjort matchens enda mål.

Under lördagskvällen såg Liam Reddox ut att ta över hjälterollen i Växjö efter att lagkaptenen gjort sitt första mål för säsongen. Reddox skrinnade ifrån sin försvarare halvvägs in i andra perioden och lyfte in 1-0 bakom Oscar Alsenfelt.

Malmö vände i tredje perioden

Viktor Fasth hade hållit nollan mot Malmö i totalt 110 minuter när Jens Olsson till slut kunde pricka in Malmös första mål i back to back-mötet. Olsson höll sig framme och petade in en av få returer från Fasth när han kvitterade halvvägs in i tredje.

Ett par minuter senare drog Daniel Rahimi på sig två minuter för en bentackling och med 6:30 kvar av tredje perioden gjorde Fasth sitt andra misstag i matchen. Malmös lagkapten Fredrik Händemark höll sig framme på ännu en retur av Fasth och gav hemmalaget segern med 2-1.

– Det kändes som att vi var efter hela matchen fram tills tredje. Då spelar vi bättre än dem hela perioden och lyckas vända, riktigt skönt säger matchvinnaren Fredrik Händemark till C More.