Ny tung förlust för Brynäs

Brynäs kräftgång i SHL-inledningen fortsätter.

På lördagen blev det förlust mot Mora, som vann med 3–2 i förlängningen. Det var Brynäs fjärde förlust på de inledande fem matcherna.

Inför matchen fanns flera frågetecken kring Brynäs, med tanke på lagets tunga inledning på säsongen. Bara en seger på de första fyra matcherna var en mental ryggsäck för gästrikelaget inför nedsläpp. I C More kommenterade Brynäsforwarden Joel Kellman sitt lags serieinledning såhär:

-Vi har ändå spelat ganska hyfsat. Det är smågrejor som gjort att vi förlorat matcherna och tappat enkla poäng. Det har vi pratat igenom och det är framför allt försvarsspelet som måste bli bättre.

Mora började matchen bäst och pressade rejält och tog ledningen efter 2.08. Då styrde Emil Aronsson in ett jätteskott Ryan Johnston.

Entré i matchen

Brynäs entré i matchen kom efter 8.11 då Moras Michael Haga utvisades. Brynäs gjorde ett bländande powerplay och gjorde det mesta rätt utom mål. Kvitteringsmålet kom istället efter 14.44 när Joel Kellman slog in en retur efter skott från Danny Kristo.

Brynäs tog över matchen och Mora gick på knäna. Det märktes tydligt i periodens slutminuter då en tröttkörd Morafemma radade upp icingpuckar så att Moras tränare Mats Lusth tvingades ta time out trots att bara 19 sekunder återstod till pausvilan.

Matchen tände till

I andra perioden tände matchen till när Moras Michael Keränen gjorde 2–1 för Mora efter 13.08. Då var det åter Brynäs som vaknade och radade upp målchanser när Moras försvarsspel brakade samman. Laget räddades av målvakten Christian Engstrand som storspelade. Skottstatistiken 30–12 efter två perioder visar Brynäs dominans trots det målmässiga underläget.

I tredje perioden fortsatte Brynäs spelmässiga övertag och kvitteringen kom när 4.16 återstod av matchen. Målskytt: Joachim Rohdin.

Men i förlängningen var Mora piggast och efter 1.50 kontrade Mora och Andrew Rowe slog in segerpucken.