Foto: Bildbyrån

Poängbacken tillbaka i Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad värvar tillbaka en poängstark back.

Finländaren Jesse Virtanen är tillbaka efter ett år i Ryssland och har skrivit på för kommande säsong.

– Det känns fantastiskt kul att jag får möjlighet att återvända. Att jag återvänder till en klubb som har chansen att vinna vägde också in såklart, säger han till klubbens hemsida.

28-åringen har representerat Färjestad under två säsonger och slutade, som back, fyra i poängligan i förfjol. Sammanlagt stod han för 70 poäng på sina två säsonger i den värmländska klubben.

Det senaste året representerade han två lag i KHL, Traktor Chelyabinsk och Ak Bars Kazan, men kom aldrig upp i samma poängskörd som i SHL.

– Även om jag inte gjorde så mycket poäng som i Sverige så är jag glad att jag åkte. Det är alltid nyttigt med nya erfarenheter, och jag var nyfiken på hockeyn i Ryssland. Nu har jag testat på det och jag ångrar ingenting, säger han.

– Vi vet vad Jesse Virtanen kan göra på isen. Han är inte världens pratkvarn, men är ändå en stor ledare i sitt sätt att spela, träna och ta sig an uppgiften. Att han kommer tillbaka till oss ser vi också som ett kvitto på att vi gör en hel del saker rätt – att spelare vill återvända efter ett äventyr i ett annat land, säger klubbens GM, Peter Jakobsson.

MER FÄRJESTAD: Nya planer för Löfbergs Arena (20/5-2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.