SVT-experten: ”Växjö bättre på alla positioner”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Jonas Andersson är djupt imponerad över Växjös uppvisning i SM-finalserien.

– De är bättre på alla positioner. Från målvakt, backar, forwards till coach. Växjös tredje-kedja skulle vara första kedja i vilket annat SHL-lag som helst, säger Andersson.

Han kan inte undgå att hylla superjunioren Elias Pettersson lite extra:

– Elias Pettersson är så kul att se. Det är ett historiskt genombrott. Han avgör ”måstematcher” och är sensationellt bra. Vi såg honom tidigt i september när SVT sände CHL och då tänkte jag att han skulle platsa, men inte mycket mer – han vägde lite lätt. Jag kunde inte drömma om den här utvecklingen.

Petterssons succé bör leda till Köpenhamn och VM anser Jonas Andersson:

– Det ser ju ut som Tre Kronor får en stark trupp till VM med många NHL-proffs, men jag har svårt att se att Rikard Grönborg inte skulle plocka med Elias Pettersson.

Jonas Andersson tycker också att Skellefteå har gjort en bra säsong trots att de var chanslöst i finalserien:

– Tycker de har gjort ett bra jobb, men de är så beroende av förstakedjan med Jocke Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm och när Växjö plockar bort dem så räcker inte de andra till.

– Man brukar säga att hockey inte är rättvist, men den här gången är det sjukt rättvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer