Sylvegård bötfälls efter bråk i spelargången

Publicerad

Emil Sylvegård slipper ytterligare avstängning för att ha brutit mot reglerna och gått in i Malmös omklädningsrum under sin avstängning.

SHL-spelaren i ishockey får dock böter på 5 000 kronor.

Det var under bortamatchen mot Färjestad som Sylvegård gick ner i omklädningsrummet för att se till sin lillebror Marcus som tvingades utgå efter en incident på isen.

Emil Sylvegård säger i sin inlaga till hockeyförbundets disciplinnämnd att han inte kände till att han inte fick vistas i omklädningsrummet under sin avstängning.

”Efter att ha stängts av till följd av en incident i torsdags deltog inte Emil Sylvegård i lördagens möte mellan Färjestad och Malmö. Trots detta befann sig Sylvegård i såväl omklädningsrum som spelartunnel under matchens gång. Malmöspelaren bröt därmed mot regel 28 i regelboken och har anmälts till disciplinnämnden. En person som är avstängd från ishockey får inte vistas i områden som är avsedda för idrottsutövningen eller platser som gränsar till de där avsedda områdena”, skriver SHL i domen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer