Växjö har kopplat ett rejält grepp på Malmö

Växjö hade 2-0 i matcher och har fortfarande inte förlorat på hemmaplan sedan den 8 februari. Det stod 1-1 inför tredje perioden men i den gav Elias Pettersson sitt Växjö ledningen med 2-1 och seden i slutet kunde Linus Fröberg avgöra med 3-1 i tom kasse.

– Det var en rolig match att spela, säger Pettersson till C More.

Växjö vann skottstatistiken med 32-23. Inför andra perioden blev det en spricka i isen som försenade spelet en stund. När det väl kom igång kvitterade Andrew Caloff direkt till 1-1. En bit i på period 3 gav fick Elias Pettersson in 2-1 för Växjö.

– Jag fick en bra passning av Dennis Rasmussen och fick mycket tid att sikta in mig, säger Pettersson.

Det var en rättvis ledning för hemmalaget. I slutet när Malmö jagade en kvittering satte Linus Fröberg 3-1 i tom bur.

Matchserien är i bäst av sju matcher. Växjö vann första med 3-2 hemma och senast i Malmö skrevs segersiffrorna till 3-0 i Växjös favör. Nu blev det 3-1 till Växjö som därmed leder semifinalserien med 3-0 i bäst av sju matcher.