Moras John Persson och Örebros Rasmus Rissanen i premiärmatchen i SHL. Foto: Bildbyrån

Örebro starkast i seriepremiären mot Mora

Örebro tog ledningen med ett mål i första perioden mot Mora. Trots att Mora spelade upp sig behöll Örebro ledningen matchen igenom.

Mora, som förra säsongen klarade ett nytt SHL-kontrakt efter kvalspel, inledde piggt på hemmaplan i SHL-premiären mot Örebro.

Men efter knappt fem minuters spel, efter två bra lägen för hemmalaget, släppte Moras målvakt Christian Engstrand en retur som Anton Hedman skickade fram till Jere Sallinen som tryckte dit ledningsmålet för Örebro.

Mora jobbade sig in mer i matchen i slutet av perioden men ställningen stod sig perioden ut.

I andra perioden lyckades Örebro visserligen inte pressa hemmalaget lika hårt, men efter lite mer än två spelade minuter hittade Örebro återigen rätt i mål – 0-2 genom Linus Arnesson, som därmed gjorde sitt första SHL-mål.

Snabbt svar

När Örebro hade en avvaktande utvisning pressade Mora hårt och där satt också reduceringsmålet när Mathias Bromé gjorde 1-2. Men svaret från Örebro kom blixtsnabbt – 1-3 genom Tom Wandell.

I slutperioden fick Mora ny energi och pressade Örebro. Med lite mer än fyra minuter kvar att spela av ordinarie matchtid gjorde Mathias Bromé sitt andra mål i matchen och med 2-3 blev det spänning i matchen igen.

Med strax över minuten kvar skickade Örebrors Jere Sallinen fram pucken till Anton Hedman som satte bortalagets fjärde mål.

– Jag tycker även första är helt okej. Spelmässigt är vi lite naiva i andra, sedan är det för billiga mål vi släpper in, både tvåan och trean. Vi får inte släppa sådana om vi ska vara med och vinna matcher, säger Moras tränare Mats Lusth  i C Mores sändning.

– Det är alltid kul att vinna första matchen, men det är en utav 50, säger Örebros tränare Niklas Sundblad.