Jennie Johansson bara fyra i försöken

Uppdaterad
Publicerad

Jennie Johansson fick en dålig start och slutade bara fyra i försöken på 100 meter bröstsim. Hon är i semifinal med ett nödrop – på distansen där hon är världsfyra.

– Hon behöver simma under 1.07.00 för att simma VM-final, säger Lars Frölander.

Jennie Johansson på bana fem fick en dålig start, med en svag reaktionstid, och blev sen i starten på 100 meter bröstsim. Amerikanskan Katie Meili var snabbast efter halva distansen. Johansson hade 31.28 vid vändning, en konsekvens av den sega öppningen.

Johansson som tidigare i vår sänkte det svenska rekordet till 1.06.30 simmade försöken på 1.07.35, och blev bara fyra iförsöken 100 meter bröstsim. Möjligen stressad av den sena starten.

Läs även: Säsongsbästa för Ida Lindborg

– Känns som hon kom långt bak på pallen, och inte fick med sig farten från pallen, säger Lars Frölander.

– Jag hade lite hög frekvens i simningen i starten, men annars kändes det bra, säger Johansson.

– Det har varit en speciell säsong, allt vad som händer på denna hundring är bonus, då fokus har legat på 50 meter, fortsätter Johansson.

”Har mycket fart i mig”

Jennie Johansson har fjärde bästa tiden i år på 100 meter bröstsim. Det är på sprintdistansen 50 meter som hon har ett VM-guld att försvara, och som fokus i satsningen på VM 2017 legat på.

– Jag har en chans till på mig att förbättra loppet, jag känner att jag har mycket fart i mig, säger Johansson om sin prestation i försöken på 100 meter.

Jennie Johanssons tid, räckte för semifinal, som trettonde tid.

– Jag tror att det kommer kunna gå betydligt snabbare nu när hon har gjort första loppet. Men hon behöver simma under 1.07.00 för att simma VM-final, säger Lars Frölander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.