Träna med Oseedat – effektiv bålträning på 8 minuter

Uppdaterad
Publicerad

Här är träningspasset som du kan göra var du vill, när du vill. Med fokus på mage och rygg har SVT Sports tidigare simhoppsexpert Maria Meckbach tagit fram ett tabatapass som passar alla. Allt du behöver är din egen kropp och åtta minuter.

Så funkar det: Träningspasset består av åtta övningar som körs i två omgångar. Det bygger på den populära träningsmetodet tabata, där du varvar 20 sekunders hård träning med tio sekunders vila under åtta till tio minuter. När det gröna fältet dyker upp i videon ska du träna, när klockan tickar ska du vila. Börja och avsluta ditt träningspass med uppvärmning och stretching.

Passet omfattar:

1. Plankan

2. Rygglyft

3. Sidoplankan,vänster sida

4. Sidoplankan, höger sida

5. Tuck-ups/Fällkniven

6. Burpees

7. Saxa ben

8. Vindrutetorkaren

Träningspasset med Maria Meckbach växte fram efter att flera hört av sig till oss och frågat efter tips på hur man hinner träna med ett fullspäckat schema. Tack för att ni hör av er!

Foto/redigering: Richard Dolk

Grafik: Johan Halldorf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.