VM-skandalen: OS-medaljör misstänkt för sexuellt ofredande. Foto: TT

Anklagas för ofredande – ber om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Tamas Kenderesi, tidigare bronsmedaljör i OS, står anklagad för sexuellt ofredande i samband med sim-VM i Sydkorea. Nu ber simmaren om ursäkt för att ”tanklöst ha rört” en kvinna på en nattklubb i Gwangju, som var värdstad för mästerskapet som avslutades i söndags.

Den sydkoreanska polisen bekräftade i söndags att Kenderesi hade gripits och förhörts om det misstänkta ofredandet. Han släpptes sedan från häktet men utan tillstånd att lämna landet under de närmaste tio dagarna, medan utredningen pågår.

Enligt nyhetsbyrån AFP erkänner simmaren kontakt med kvinnan men förnekar anklagelserna om sexuellt ofredande.

– På väg mot dansgolvet efter att ha varit på toaletten rörde jag baksidan av en koreansk kvinna som arbetade som dansare på klubben, säger Kenderesi i ett uttalande.

– Jag stannade inte ens bakom henne utan gjorde en enda tanklös rörelse, vilket förargade kvinnan som lämnade in en anmälan mot mig.

Simmaren säger att han förstår allvaret i situationen och att han har samarbetat genom hela processen.

– Jag ångrar djupt vad som hände och jag vill be om den koreanska kvinnans förlåtelse. Men jag förnekar kraftigt att jag skulle vara skyldig till någon form av sexuellt ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.