Årskrönikan: De har betytt mest för Sjöströms karriär

Uppdaterad
Publicerad

På vägen från det okända till en superstjärna har mycket förändrats för Sarah Sjöström.

Men vilken person har då betytt mest för den svenska superstjärnan?

– Jag måste nämna två, det är mina föräldrar. De har betytt och betyder fortfarande jättemycket för mina framgångar, säger Sjöström inför årskrönikan.

Sarah Sjöström var såklart helt given i årskrönikan efter ett år som nästan inte går att göra bättre. Det blev sex världsrekord, tre VM-guld och Bragdguldet på det.

Inför 2018 har hon en nästan omöjlig uppgift om hon tänkt toppa sitt 2017. Men det här är idrottaren som kan göra det omöjliga.

– Det har jag tänkt varje år i fyra år. Hur ska jag toppa det här året? Men jag har visat för mig själv att jag har gjort det år efter år efter år, säger Sjöström.

Inför årskrönikan pratade vi med huvudpersonerna som slagit sig in i svensk idrottshistoria under året. Vi ville fråga om det lättsamma, det man sällan kan svara på direkt efter det magiska ögonblicket – och såklart hur det här året ska toppas. Se intervjun med Sarah Sjöström i spelaren ovan.

Årskrönikan sänds 21.15 i SVT2 på nyårsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.