Coleman enkelt vidare på 100 meter fritt

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman tog sig enkelt vidare till semifinal på 100 meter fritt under kortbane-VM i Hangzhou, Kina.

– Det kändes bra i vattnet, jag var inte så pigg i morse och kroppen gör lite ont från igår men det där är jag supernöjd med, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

25-åriga Coleman vann sitt heat på 100 meter frisim med tiden 52,37, vilket var tredje tid totalt bland 16 semifinalister. Coleman var i ledning från start till mål i sitt heat och gick ut första 50 på 25,08.

– Det är kanske lite fort, efter första vändningen så körde jag fyra armtag innan jag tog första andningen, det kändes sista 15. Men jag börjar få kontroll på hundringen frisim, så det ska bli kul, säger Coleman.

”Får inte kosta för mycket”

Michelle Coleman simmar vid lunch, svensk tid, i den andra semifinalen och har banan bredvid amerikanskan Malloy Comerford som var snabbast i försöken med 52,18.

– Jag vill ha bra kraft ut men det får inte kosta för mycket och sen ska jag verkligen utnyttja väggarna och mitt undervattensjobb, säger Coleman inför kvällens semifinal.

Dahlman och Eriksson utslagna

Gustaf Dahlman och Hanna Eriksson är båda VM-debutanter och simmade under morgonen sina första lopp under mästerskapet. Båda åkte ut direkt.

Dahlman hade 1.45,24 på 200 meter frisim, 19:e tid totalt. Det var Västerås-simmarens näst bästa tid någonsin på 200 meter fritt i kortbana.

– Jag måste ändå säga att jag är nöjd med loppet, det är ju mitt första VM, mitt första lopp och så gör jag min näst bästa tid så jag kan inte vara annat än nöjd, säger Dahlman till SVT Sport.

Hanna Eriksson inledde sitt VM med 800 frisim, hennes försökstid 8.43,36 var drygt 10 sekunder över hennes nysatta personliga rekord och var 19:e tid totalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.