Coleman finalklar på 200 fritt: ”Det är super”

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman är klar för kvällens final på 200 meter frisim, hon tog sig dit med femte snabbaste tid under försökspasset.

– Det är super, det var precis det jag ville göra ta mig till final så det var jätteskönt att få kicka igång, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

Michelle Coleman var trea i sitt och simmade på 1:54:22,  vilket är årsbästa för henne och snabbare än när hon vann SM för några veckor sen.

– Det kändes väldigt kontrollerat, jag hade precis den strokeraten som jag skulle ha, bra splittider. Så jag är jättenöjd, det gav positiv energi.

Finalen på 200 frisim för damer går som andra gren och Coleman har taktiken klar.

– Det ska vara lite mer power i finalsimningen, använda lite mer styrka och våga lite mer. Jag menar jag har ju inget att förlora, det är bara ett lopp kvar, säger Coleman till SVT Sport.

Coleman simmar även semifinal på 100 meter ryggsim ikväll efter att ha tagit sig vidare med sjunde tid i försöken, 57,21.

– Ryggsim är svårt i den här bassängen. Det är väldigt svårt tak, så det är svårt att simma rakt. Så jag kände att jag fick lägga väldigt mycket energi bara på att försöka simma så rakt som möjligt, men alla har samma förutsättningar. Jag är i semi och det är det jag ville så det ska bli kul att simma två gånger ikväll, säger Michelle Coleman.

Hanna Rosvall simmade på 58.80 och hade totalt 22:a tid. Snabbast under morgonen på 100 meter ryggsim var amerikanskan Olivia Smoliga med 55.47.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.