Coleman inte med i EM-truppen – men har inte gett upp

Uppdaterad
Publicerad

EM i Glasgow i augusti är årets största simmästerskap och Sarah Sjöström är förstås given.

Landslagskompisen Michelle Coleman saknas i truppen – men själv har hon inte gett upp.

– Jag hoppas skadan har läkt så att jag ska kunna representera Sverige på EM, säger Coleman till SVT Sport.

19 simmare har tagits ut i Sveriges trupp till EM i Glasgow, 3–9 augusti. Truppens starkast lysande stjärna Sarah Sjöström är uttagen på fyra distanser: 50 och 100 meter i både frisim och fjärilsim. Saknas gör däremot axelskadade Michelle Coleman, som nyligen missade Swim Open i Stockholm.

– Jag och Ulrika (Sandmark) har en dialog om utvecklingen av skadan. Jag hoppas att skadan har läkt så att jag kan träna på den nivån jag vill så att jag kan vara med i den svenska truppen och representera Sverige i EM, säger Coleman.

För damernas lagkapp på 4x100 m frisim och 4x100 m medley kan simmare tillkomma efter SM och JEM, skriver simförbundet i ett pressmeddelande. Samma sak gäller damernas 4x200 m frisim, där det ännu inte är klart om Sverige ställer upp med ett lag.

Sverige tog guld i medleylagkappen i kortbane-EM förra året. Då simmade Coleman sistasträckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.