Michelle Coleman. Foto: Bildbyrån

Coleman skiftar fokus – slopar favoritdistansen

Uppdaterad
Publicerad

Svenska simmaren Michelle Coleman har haft fokus 200 meter frisim, men efter höstens fina form på de kortare sträckorna slopar hon nu den distansen helt.

– Det kommer inte att finnas med i min tävlingsplanering, säger hon till Radiosporten.

Coleman hade en stark höst och slog till med riktigt bra tävlingar på 50 och 100 meter frisim på bland annat SM och i världscupen. Nu blir det de distanserna hon satsar på inför OS i Tokyo 2020.

– Det blev ett väldigt stort kliv för mig. Speciellt på sprintdistanserna. Det har inte riktigt varit mina huvuddistanser tidigare då jag har satsat på 200 frisim och det har varit min distans. Det var där jag var i final i Rio, men under hösten blev det variation och det var jätteroligt, säger hon till Radiosporten.

Coleman har två EM-medaljer. Den första kom 2013 i kortbana och då var det 50 meter ryggsim. Den andra kom året efter då hon tog brons på 100 meter fritt på EM i Berlin 2014.

– Det har varit så att allt fokus tidigare har varit på 200 frisim, men sedan har jag simmat 50 frisim, 100 frisim och lite ryggsim ibland. Så det har varit ganska mycket. Nu känner jag att jag kommer att välja bort 200 frisim, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.