Michelle Coleman kom trea 100 m rygg under ”Mästartourens” avslutningsdag Foto: Bildbyrån/Arkiv

Coleman trea på 100 rygg under hektiskt finalpass

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman slutade trea på 100 meter ryggsim under den avslutade dagen på deltävling ett i internationella simförbundets ”Mästartour” i Shenzhen, Kina.

26-åriga Coleman var trea igår på 100 meter frisim och fyra på 50 rygg, idag tre grenar på programmet under ett intensivt kvällspass i Kina. Samtliga hennes lopp låg inom 30 minuter och inleddes med 50 meter frisim där hennes tid 24,84 – 58 hundradelar över personbästa – gav en fjärdeplats. Xiang Liu, Kina, snabbast på  24,04.

Bara några minuter senare tillbaka i vattnet knep Coleman en ny pallplats – trea på 100 meter ryggsim med tiden 1.01,23.

– 50 frisim gick inte alls som jag ville så jag var positivt förvånad över tredjeplatsen på 100 rygg, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

Lägger fokus på 50 och 100 m frisim

14 minuter efter Colemans tredjeplats på 100 ryggsim var hon i vattnet igen och avslutade med en fjärdeplats på 50 meter fjärilsim, 27.70.

”Mästartouren” där fyra simmare gör upp i varje gren går nu vidare till Peking med tävlingar på lördag och söndag och Coleman hoppas på snabbare simningar till helgen.

– Det är lite svårt, jag avslutade ju förra säsongen på topp och är inte riktigt där nu. Jag vet om att jag legat i hårdträning och inte toppat för detta, samtidigt är jag ju tävlingsmänniska och vill självklart få ut det mesta när jag tävlar.

Michelle Coleman tar bort ryggsims-distanserna i Peking och lägger fokus på 50 och 100 frisim samt 50 meter fjärilsim och ser fram emot fortsättningen.

– Det ska bli skönt, jag hoppas formen kommer lite till och är bättre i Peking.. Det har varit väldigt bra här med så intensivt tävlande med många lopp inom kort tid mot starkt motstånd. Det är jättekul att få vara här, exklusivt med bara fyra simmare i en gren vilket gör det ännu mer tajt.

KLIPP: Michelle Coleman slår till med kanonlopp under SM (15 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.