Sommarens långbane-EM är i fara för svenskan. Foto: Bildbyrån.

EM i fara för Michelle Coleman

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman, som bland annat tagit VM- och EM-medaljer, missar veckans internationella simtävlingar Swim Open i Stockholm. Det är 24-åringens axel som sätter stopp för tävlandet och sommarens EM är nu också i fara.

– Jag vet inte när jag är redo att börja tävla igen, säger Michelle Coleman till DN.

Coleman har haft problem med sin vänstra axel under flera år. Nu sätter axeln stopp för veckans tävlingar i Stockholm.

– Det är en form av överansträngning. Som elitidrottare ligger du ofta på gränsen, och när vi drog i gång i januari var jag väldigt taggad och körde bara på. När det började göra ont fortsatte jag att köra på och tänkte att det brukar kännas så här ibland och att det säkert skulle gå över, säger Michelle Coleman till DN.

Chans på wild card

Swim Open är den enda kvaltävlingen till sommarens långbane-EM i Glashow. I och med att Coleman missar tävlingen är hennes enda chans att nå mästerskapet att bli tilldelad ett wild card, som förbunkapten Urika Sanmarks kan dela ut om Coleman klarar kvaltiderna på en annan tävling.

– Jag vet inte när jag är redo att börja tävla igen, men jag har naturligtvis en dialog med Ulrika och jag stänger inga dörrar. Samtidigt är det viktigaste just nu att jag försöker vara i nuet, och inte planera för långt framåt eller stressa fram något bara för att inte missa EM.

EM i Glasgow avgörs i början av augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.