Haven Shepherd tävlar för USA i Paralympics. Foto: BILDBYRÅN

Föräldrarna försökte döda Haven Shepherd med bomb

Uppdaterad
Publicerad

Haven Sheperds föräldrar hade en förbjuden kärleksaffär och bestämde sig för att spränga sig själva tillsammans med sin dotter. Men Sheperd överlevde, amputerade båda benen, och idag tävlade hon i Tokyo.

– Jag har nått mitt mål bara genom att ta mig hit, säger amerikanskan enligt france24.com.

Shepherd, 18, var bara drygt ett år och boendes i Vietnam när hennes biologiska föräldrar bestämde sig för att begå gemensamt självmord genom att spränga sig själva med en bomb.

Hon har fått berättat för sig att föräldrarna ska ha haft en förbjuden kärleksaffär, nekades giftermål, och kände sig desperata eftersom de inte hade några pengar att livnära sig på.

Paralympics

Föräldrarna dog i detonationen men Shepherd överlevde – och tvingades amputera båda benen. Sex månader senare adopterades hon av en amerikansk familj.

– Jag är inte arg på dem. De gav mig trots allt det bästa livet jag kunde tänka mig, säger hon till nbc.

Missade finalen på 100 meter bröstsim

Idag tävlade hon för andra gången i Paralympics i Tokyo när hon startade på 100 meter bröstsim. Dock nådde hon inte finalen.

– Jag går bara ut och har kul. Jag har nått mitt mål bara genom att ta mig hit, säger amerikanskan, enligt france24.com.

Hon tävlade även på 200 meter medley där hon slutade femma.

MER PARALYMPICS: ”Löfven försökte få tag i mig”

Haven Shepherd

Född: 2003 i Vietnam

Tävlar för: USA

Började tävla: 2012

Arbetar som: Modell

Fritidsintressen: Att måla

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet