Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Förbundskaptenen: ”Jag är så stolt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog sex medaljer på sim-EM i Rom. Ett saldo som förbundskapten Martina Aronsson är belåten med.

– Det är fantastiskt. Sex medaljer. Vi har fyra nya internationella medaljörer. Jag är så stolt och glad. Det har varit en häftig vecka, säger hon.

Sex medaljer, varav, fyra guld räckte till en femteplats i medaljligan för Sverige. Den vanns av hemmanationen Italien som tog hela 35 medaljer.

Aronsson är nöjd med beslutet att ta ut hela 24 simmare till mästerskapet i Rom.

– Det är värt det. Det är två år innan OS och ett år innan långbane-VM. Erfarenheten de tar med sig tillbaka till svensk simning tror jag är enorm.

Sarah Sjöström tog tre EM-guld, varav det sista idag på hennes födelsedag. Nu väntar vila och sedan satsning mot ytterligare mästerskap.

– Hon ska ta ett skönt break nu och få andas ut efter den här långa sommaren. Sedan hoppas vi att det blir Melbourne (korbane-VM), Japan (långbane-VM 2023) och Paris (OS 2024), säger Aronsson.

Förbundskaptenen lyfter hennes betydelse för de övriga simmarna i landslaget.

– Tänk att få simma lag med Sjöström och även för killarna att få simma mixed. Hon är så ödmjuk och så delaktig i truppen. Hon betyder jättemycket.

Sveriges EM-medaljer

Guld (4): Sarah Sjöström, 50 meter fjäril och 50 meter fritt, Louise Hansson, 100 meter fjäril, medleylagkappen, damer.

Silver (1): 4x100 meter fritt, damer.

Brons (1): Mixedlagkappen, 4x100 meter fritt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.