Förkyld Sjöström överlägsen

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström har dragits med en förkylning men det såg man inte röken av när hon hoppade ner i bassängen i Swim Open på Eriksdalsbadet. Den svenska suveränen vann 50 meter fjäril överlägset och satte precis som Michelle Coleman nytt världsårsbästa.

– Femtio meter kan man ju ta sig igenom, det finns tillräckligt med kraft för det. Det kanske är hundra meter som är lite jobbigare när man är lite krasslig, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Sarah Sjöström siktade på att ta sig i mål på under 25 sekunder. Det fixade hon med fyra hundradelars marginal. Inte jättelångt ifrån hennes världsrekord 24,43.

Persson stal showen

Trots en överlägsen Sjöström på hemmaplan i Stockholm var det en göteborgare som stal showen. 23-åriga Erik Persson från Kungsbacka simmade 200 meter bröstsim på 2.07.85, näst snabbast i världen i år och snabbast i Eriksdalshallen under lördagen. Dessutom nytt nordiskt rekord.

För Sjöströms del är det imorgon dags för 100 meter fjäril och den förkylda världsstjärnan som är favorit där med har inga tankar på att vila upp sig.

– Absolut inte, det är kul med en utmaning, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer