Foto: Bildbyrån.

Ida Lindborg utslagen i försöken

Uppdaterad
Publicerad

Ida Lindborg tog sig inte vidare i förmiddagens försök på 50 meter ryggsim. 23-åringen simmade in på 28,44, vilket är en sämre tid än hon simmade på SM.

– SM var på kvällen, jag är snabbare då. Jag är tycker att tiden är helt okej, säger Lindborg till SVT Sport.

I måndags satte 23-åringen säsongsbästa på 100 meter ryggsim i försöken. Under morgonen simmade hon halva sträckan på 50 meter men det gick inte vägen. En åttondeplats hamnade svenskan på och blev därmed ustlagen direkt.

– Det kändes bra men jag tappade de fem sista metrarna. Jag tycker att tiden är okej, jag ville gå under 28 sekunder men jag simmar bättre på kvällen, säger hon till SVT Sport.

Diskade i lagkappen

Sverige ställde inte upp med sitt starkaste lag under lagkappen för att vila de bästa med tight tävlingsschema. På den inledande sträckan gick Ida Lindborg ut lite långsammare än sitt persoliga rekord. På sträcka nummer två som Johannes Skaguis simmade skedde en överväxling när Louise Hansson skulle ta vid på den tredje sträckan och Sverige blev diskade.

– Jag kände att det var på håret när jag hoppade i, säger Louise Hansson till SVT Sport.

– Det gjorde ont de sista metrarna. Det är mitt fel. 9 fall av 10 är det simmaren i vattnets fel, säger Johannes Skagius. 

Även hemmanationen Ungern blev diskade av samma anledning som Sverige.

USA satte nytt världsrekord på 4x100 meter medley redan i försöken, den nya tiden lyder 3.40.28.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.