Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Ingen Sarah Sjöström i ”Mästartouren”

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett år på den nya simtouren International Swim League så väljer nu Sarah Sjöström att tacka nej till Internationella simförbundets egna ”Mästartour”. Trots Sjöström avhopp så kommer det bli svensk närvaro i form av Michelle Coleman som ställer upp för första gången.

Sarah Sjöström har haft ett hektiskt 2019 med VM i Sydkorea och ett premiärår i simningens nya utbrytartour, ISL (International Swim League). Efter att ISL avslutades med en final dagarna innan jul så väljer nu Sarah Sjöström att tacka nej till internationella simförbundet, FINA:s egna ”Mästartour”.

”Mästartouren” startade redan förra året efter att internationella simförbundet fått kritik kring låga prispengar i tävlingar. Förra året fanns också Sarah Sjöström med i startlistorna men i år väljer hon att stå över berättar hon för Dagens Nyheter.

Sarah Sjöström är just nu i Sydafrika på ett tre veckor långt träningsläger. Simstjärnan säger till DN att hon under ett OS-år som detta väljer att satsa på en längre sammanhängande träningsperiod istället för att åka på FINA:s mästartour.

I Sarah ställe kommer vi istället att få svensk närvaro i form av Michelle Coleman som efter en tredjeplats i den totala världscupen nu gör sig redo för ”Mästartouren”.

– I januari brukar det inte finns så många tävlingsmöjligheter så därför ligger den här tävlingen rätt till för mig, säger Michelle Coleman till DN.

Michelle Coleman kommer att tävla på 50 och 100 frisim, 50 och 100 ryggsim och 50 meter fjärilsim under totalt två deltävlingar.

– Det kommer att passa mig perfekt att få flera tävlingslopp mot bra motstånd, säger Michelle Coleman till Dagens Nyheter.

ARKIV: Sjöströms svar till legendaren: ”Han kan tänka på annat” (31 juli 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.