Foto: SVT

Sjöströms tack till barndomsvännen: ”Hennes medaljer också”

Uppdaterad
Publicerad
SVT Sport överraskade Sarah Sjöström efter silverintervjun med en hälsning från Isabella Lind, kompisen som är själva anledningen till att 22-åringen ”upptäckte” simningen.
”Det är hennes medaljer också” säger Sjöström.

När Isabella Lind var nio år fick hon en ny klasskompis som ville följa med på hennes simträning. Kompisen var inte vem som helst – utan nämligen en viss Sarah Sjöström.

– Hon flyttade till Haninge och började i min klass. Vi klickade direkt, blev jättebra kompisar och när jag berättade att jag simmade blev hon jättenyfiken och ville följa med på en träning. Det var därifrån det började.

”Vi åkte till träningen bara för att basta”

Isabella Lind är kanske den person som betytt allra mest för Sjöströms karriär. Det var på grund av henne som den nu 22-åriga OS-vinnaren en gång hittade ”sin” sport i Torvalla simhall.

– I början höll vi på bara för att det var kul men sedan, helt plötsligt, var det inte alls kul längre. Vi åkte till träningen bara för att sitta i bastun och snacka. Men våra föräldrar sa till oss och efter det steppade Sarah upp. Man märkte att hon började bli bättre då.

Hur känns det att din bästa kompis är en världsstjärna nu?

– Jag kan inte tro det. Det är helt sinnessjukt, säger Isabella Lind som nu är på plats i Rio för att följa Sjöström.

– Jag hade aldrig trott det, att min bästa kompis skulle få den här karriären. Det är helt magiskt.

Fick videohälsning efter silvret

Efter silvret på 200 meter fritt överraskade SVT Sport Sjöström med att spela upp en videohälsning från Isabella.

”Hej Sarah! Vad grym du är, jag längtar efter att få träffa dig. Du är bäst alltså!” hälsar Isabella.

– Ja, vad fint. Hon har verkligen... Ja, jag hade inte simmat om jag inte hade träffat henne. Så det är hennes medaljer också, säger Sjöström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer