Jennie Johansson utslagen på 100 bröstsim

Uppdaterad
Publicerad

Världsfyran Jennie Johansson kom sist i sitt semifinallopp på 100 meter bröstsim. Därmed är hon utslagen på den distansen.

– Det ska gå fortare än så här i ett VM, säger hon besviket till SVT Sport.

Hon chockade sprintbröstsimsvärlden på damsidan genom att ta guldmedaljen på 50 meter bröstsim i Ryssland för två år sedan.

Förväntningarna inför årets VM var därför betydligt högre än då.

Orkade inte i slutet

Det såg stabilt ut länge i semifinalen. Efter halva loppet låg hon trea, men efter vändningen tappade hon all ork i kroppen och slutade på åttonde tillika sista plats i heatet på tiden 1.07.93.

Över en sekund långsammare än hennes eget personbästa.

– Det ska gå fortare än så här i ett VM. Det kändes bra på insimningen, men jag tar med mig en bra känsla, säger Jennie Johansson till SVT Sport.

Trots floppen känner hon sig stark, menar hon.

– Jag känner mig trygg i min simning och det är kul att vara här. Jag hoppas att toppningen passar bättre mot 50 meter bröstsim som jag också ska simma.

Efimova och King nära världsrekord

Johanssons lopp vanns av ryskan Yuliya Efimova, på den fantastiska tiden 1.04.36, blott en hundradel (!) från världsrekordet på distansen.

Även i den andra semifinalen var det åka av. Där var amerikanskan Lilly King nära att bli snabbast någonsin, men tiden stannade på 1.04.53.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.