Michelle Coleman simmar final under torsdagseftermiddagen, svensk tid. Foto: Bildbyrån

Michelle Coleman till final på 100 meter fritt

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman är klar för torsdagens final på 100 meter frisim i kortbane-VM efter tangerat årsbästa. Efter loppet började hon gråta sedan Jennie Johansson hälsat från Stockholm.

– Jag var lite nervös, säger Coleman till SVT Sport.

25-årige Coleman öppnade semifinalen något långsammare än i försöket, då hon noterades för 52,37, men var trots det i mål på en snabbare tid, 52,18.

– Planen var att ha lite större simning första 25, jag försökte ha torra armbågar. Sen vid 50 insåg jag att vi tjejer låg på rad så då fick jag spurta lite, säger Coleman till SVT Sport.

Tiden 52,18 är tangerat årsbästa och var den fjärde bästa tiden i de båda semifinalerna. Nederländskan Femke Heemskerk var snabbast med 51,84.

– Skönt att få den här simningen gjord och veta att jag har en plats i finalen. Jag var lite nervös. Det var skakigt innan, en blandning av förväntan och urladdning, säger Coleman.

Efter loppet hälsade tidigare landslagskollegan och rumskaramten Jennie Johansson från SVT:s studio i Stockholm. Då hade Coleman svårt att hålla tillbaka tårarna.

Finalen i kortbane-VM i Hangzhou, Kina, avgörs på torsdagseftermiddagen, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.