Michelle Coleman: ”Väldigt mycket ovisshet”

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman går i väntans tider.

Sim-EM:s vara eller inte vara, OS vara eller inte vara och framför allt – en plats i OS-truppen.

– Det är upp till SOK att välja hur de vill göra, säger hon till SVT Sport.

Än så länge planeras OS att gå som planerat i sommar. Sveriges simtrupp till mästerskapet består i dagsläget av Sarah Sjöström, Erik Persson och Louise Hansson. Michelle Coleman och Robin Hansson har klarat de internationella kvaltiderna men har fortfarande inte fått en plats till OS.

– Jag har inte fått så mycket besked, det är upp till SOK att välja hur de vill göra. Jag har klarat deras topp åtta-tider också så jag har officiellt klarat allt jag ska, säger Coleman till SVT Sport.

Färre chanser att visa upp sig

På grund av den rådande coronasituationen har flera OS-kvaltävlingar ställts in och även Swim Open är inställt. För de aktiva som inte är uttagna till OS betyder det färre tillfällen att visa vad de går för. Om det inte blir fler kvaltävlingar innan mästerskapet startar är det upp till SOK och simförbundet att bestämma vilka utövare som blir uttagna.

– Det är utanför vår makt, vi har inte så mycket att säga till om egentligen, säger Coleman.

Sim-EM är planerat att gå i maj, men även det mästerskapet ligger i riskzonen för att bli inställt. För henne är besluten som ska tas av stor betydelse för framtiden. Just att inte veta vad som händer och hur planering ska se ut ser hon som största utmaningen.

– Vi planerar för OS, men tänk så skjuter dom på det, hur gör vi då. Det är väldigt mycket ovisshet, men man går upp varje dag och går hit. Så vi får bara se var det landar, det är ingen som vet.

”Lever inget supersocialt liv”

För många är vardagen upp och ner, men för Michelle Coleman och många av de andra simmarna rullar vardagen på som vanligt.

– Jag lever inte ett supersocialt liv annars, jag är inte ute, äter inte ute eller träffar massa folk vanligtvis. Utan vi lever ganska isolerat som elitidrottare till vardags. Så för mig har det inte varit så stor skillnad, säger hon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.