Michelle Coleman blev trea i Shenzhen. Foto: Bildbyrån

Missnöjd Michelle Coleman trea i ”mästartouren”

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman inledde 2020 med att bli trea på 100 meter fritt i debuten på internationella simförbundets, FINA, egna ”Mästartour” i kinesiska Shenzhen.

Tiden: 54,04.

”Loppet kändes inte så bra”, skriver hon i ett sms till SVT Sport.

Michelle Coleman avslutade 2019 i högform med att putsa sitt personliga rekord på 100 meter fritt i kortbana med 45 hundradelar under SM i Eskilstuna.

2020 inleddes i dag i kinesiska Shenzhen när 26-åringen gjorde debut på internationella simförbundets, FINA, egna ”Mästartour.

Och det blev en pallplats direkt.

”Kändes inte så bra”

Coleman blev trea på tiden 54,04, 57 hundradelar efter vinnaren Siobhan Haughey från Hongkong och 21 hundradelar efter tvåan Femke Heemskerk, Nederländerna.

”Loppet kändes inte så bra, men är väldigt glad att året har börjat. Ska bli roligt att få race:a vidare”, skriver hon i ett sms till SVT Sport.

Coleman, som är enda svenska i ”Mästartouren” efter att Sarah Sjöström tackat nej, blev även fyra på 50 meter rygg med tiden 29,13.

Liu Ziang, Kina vann på tiden 27,46.

KLIPP: Coleman slår till med superlopp på SM (15 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.