Simmaren Mikael Fredriksson är en av de svenskar som nu kan förbereda sig för VM i Mexiko City. Foto: Rickard Ekman.

Para-VM i Mexiko City blir av

Publicerad

Jordbävningen i Mexiko stoppade VM i parasimning och paratyngdlyftning, men nu blir mästerskapet av: just i Mexiko City, i slutet av november och början av december.

Jordbävningen lyckades skaka Mexiko och tillfälligt stoppa ett sedan länge planerat VM i parasport, men nu kan de svenska idrottarna med simstjärnan Karl Forsman i spetsen bespetsa sig på att VM blir av.

– Vi har varit oroliga för att det skulle bli helt inställt, men nu är det skönt att slippa ovissheten, säger den svenske förbundskaptenen i simning, Andreas Jonerholm till SVT Sport.

”Får i alla fall chansen till ny formtoppning”

Idrottarna har fått vissa problem med att först ladda för ett VM som ställdes in, sedan inte veta vad som händer, och till slut börja ladda igen. Men Andreas Jonerholm bedömer att den nya tidpunkten för VM är så pass långt bort att det ska gå att formtoppa igen.

– Man hinner inte gå igenom en hel träningscykel, men nu får vi i alla fall chansen att göra en rejäl fartträning och en toppning inför VM, säger Andreas Jonerholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer