Peaty krossade världsrekordet – Skagius vidare till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Skagius  simmade försök i 50 meter bröstsim i sim-VM i Budapest och lyckades ta sig vidare till semifinal. Britten Adam Peaty vann heatet och slog samtidigt ett imponerande världsrekord.

Adam Peaty var fullständigt överlägsen i försöksloppet i 50 meter bröstsim. Britten vann heat 9 och kom in på den imponerande tiden 26.10 och slog därmed sitt eget världsrekord med 32 hundradelar. 

– När jag såg resultatet tänkte jag bara herregud. Det är en väldigt bra känsla. Jag ser framemot att simma ännu snabbare, säger Peaty.

Skagius vidare till semifinal

Svenske Johannes Skagius simmade i samma heat som Peaty. Skagius stod för en stark start men orkade inte riktigt hålla farten uppe hela vägen. Skagius kom in på en femteplats på tiden 27.26. En tid som räckte för att kvalificera sig för semifinal.

– Det var ett ganska osäkert lopp, första loppet är alltid så.  Starten var bra och jag hade bra läge efter 25 meter sen orkar jag inte riktigt sista 25.

Du kom in på en bra tid som räckte till semifinal vad säger du om tiden?

– Det är kul nära personligt rekord så det ska nog gå att få ut mer i semin, säger Skagius.

Vad säger du om Adam Peaty?

– Än så länge är han outstanding.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.