Så firar systrarna jul efter VM-succén: ”Hela familjen samlas”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att systrarna Hansson knappt hunnit landa efter VM-succén i Abu Dhabi blickar Louise redan fram emot långbane-VM i vår.

Men först väntar julfirande och några dagars ledighet.

– Vi sätter oss på planet i morgon bitti för att fira i USA, säger systern Sophie i Morgonstudion.

Det fullkomligt regnade medaljer över de svenska damerna på kortbane-VM i Abu Dhabi. Hela tolv medaljer innebar nytt svenskt rekord i sammanhanget.

Trots att mästerskapet tog slut för bara ett par dagar sedan och Louise Hansson kom hem med totalt sju medaljer, tre individuella och fyra i lagkapp, blickar hon redan fram emot nästa mästerskap.

– Som idrottare sätter man väl nya mål så fort man gått i mål på förra loppet egentligen, så det är ju redan långbande-VM som är nästa fokus, säger hon i Morgonstudion.

Men först väntar några dagars ledighet och en resa västerut för julfirande med familjen.

– Vi sätter oss faktiskt på planet i morgon bitti för att fira i USA där vår bror pluggar på college, så hela familjen blir samlade i USA, säger Sophie Hansson.

En välförtjänt vila för systrarna som har ett imponerande år i bassängen bakom sig. Förutom framgångarna på kortbande-VM tog de båda sina första individuella medaljer i långbana på EM i våras och hade även fina placeringar på sommarens OS i Tokyo.

KLIPP: Så firar systrarna Hansson jul:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.