Simtrenden på VM i Budapest: ”Väldigt vanligt”

Uppdaterad
Publicerad

Många simmare under VM har tatueringar föreställande OS-ringarna. Här kommer förklaringen till den vanliga tatueringen.

– Tittarna har väldigt vaksamt noterat att många simmare som har OS-tatueringar. Och det är väldigt vanligt, säger programledaren Maria Wallberg.

Tittaren Camilla är en av dem, hon skrev till @svtsport i sociala medier:

”Lite nyfiken på de många simmarnas olympiadturneringar. Aldrig sett det innan. Vet ni?”

Många som gör en OS-tatuering gör det efter de deltagit i sitt första OS. Sarah Sjöström, som tog VM-guld i måndags, ingår i den gruppen simmare som har en OS-tatuering men SVT:s expert Lars Frölander som deltagit i sex OS har inte skaffat någon än.

– Jag har ingen tatuering men jag kommer ihåg att efter Barcelona, mitt första OS, så var vi några grabbar som funderade på det men det blev aldrig av, säger Lars Frölander.

– Jag brukar säga att vår herre hade skapat oss med tatueringar om det hade varit så men var och en får göra som en vill, säger SVT:s kommentator Staffan Lindeborg angående att det inte är försent för Lars Frölander att göra en OS-tatuering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.