Sarah efter det historiska guldet

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström tog sitt fjärde VM-guld i 100 meter fjärilsim igår. Efter medaljceremoni och intervjuer avslutade hon dagen med fotografering tillsammans med guldmedaljen vid Donau.

Sarah Sjöström har tagit väldigt många medaljer trots att hon bara är 23 år gammal. Igår utökade hon sitt medaljförråd med ytterligare ett Vm-guld. En av sakerna hon kommer minnas extra från finalen var det tryck som publiken i arenan skapade.

– Det är otroligt vilken support jag har från de ungerska fansen, det är inte bara mamma och pappa som sitter där och heja på mig. Och då har jag ändå varit på flera derbyn i fotboll som jag räknar in. Det här är nog det sjukaste jag varit med om, säger Sjöström.

”Skönt att få ladda om med ny energi”

Sjöström har inga tävlingar idag eller imorgon. Något som blir viktigt inför helgen.

– Det skönt att få ladda om med ny energi och göra lite andra grejer, lite lätt styrketräning och sen förberedelser inför nästa del av mästerskapet som kommer bli väldigt tufft, säger Sjöström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.