Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Nytt världsrekord – Sjöström flest rekord av alla

Uppdaterad
Publicerad

Simdrottningen satte världsrekord för andra dagen i rad på världscupen i Moskva. I och med det har hon åtta världsrekord, flest av alla. Denna gång handlade det om 100 m fritt på kortbana. Sjöström satte handen i kaklet på 50,77.

  – Jag är lite förvånad, jag börjar känna mig lite trött, säger Sarah Sjöström.

Inget kan stoppa Sarah Sjöström just nu. Nu har Sarah Sjöström slagit fyra världsrekord på två veckor. Nästa rekord att ryka var Cate Campbells 50,91 på 100 m frisim på kortbana, Campbell som var trea i loppet efter tvåan Ranomi Kromowidjojo.

Fler rekord än Michael Phelps

Före loppet hade Sjöström sju världsrekord, lika många som ikonen Michael Phelps och ungerska Katinka Hosszu. Då har Phelps satt fyra av sina rekord på lagkapp. Nu är Sjöström alltså ensam på åtta rekord.

Ny seger på 100 m fjäril

En dryg timma efter det nysatta världsrekordet på 100 m fritt var Sarah Sjöström i bassängen igen, denna gång på 100 m fjäril. Där slog Sjöström till med kvällens andra seger. Hon vann på tiden 55,70. Med det var hon en sekund och 9 hundradelar över sitt eget världsrekord, 54,61 satt på sim-VM på kortbana i Doha 2014. Tvåa här var ryska Svetlana Chimrova med 57,02 och trea Alia Atkinson, Jamaica, 57,56.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.