Foto: Bildbyrån.

Sjöström fortsätter vinna i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöströms framgångar i världscupen fortsätter. 24-åringen ställde upp i tre lopp i HongKong och vann samtliga.

På 50 meter frisim jagade hon konkurrenten Ranomi Kromowidjojos världsrekord på 22.93. Sjöström slog Kromowidjojo i loppet, men inte nederländskans rekord och simmade in på 23.42.

– Det kändes bra. Loppen blev kortare och kortare ju längre dagen gick, det var bra för jag var trött. Nu ska jag bara vila inför morgondagens tre lopp, sa Sarah Sjöström efter sina tre vinster.

”Trött inför sista”

Sjöströms första lopp var på 200 meter fritt.  Hon simmade in på en okej tid, 1.51.77, men långt före konkurrenterna. På favoritdistansen 100 meter fjäril öppnade hon starkt och simmade länge på världsrekordtid, men tröttnade på sista längden. 55.32 i mål, 71 hundradelar från det egna världsrekordet.

– Jag var slut inför sista sträckan, sa Sarah Sjöström.

Tvåan imponerar

Katinka Hosszu, som ligger tvåa i världscupen, 90 poäng efter Sjöström, imponerade stort även hon med och vann tre distanser, 50 meter rygg, 200 meter rygg och 200 meter medley. I morgon fortsätter världscupen i Hong Kong, där Sarah Sjöström återigen ställer upp i tre lopp. I 100 meter medley möts Sjöström och Hosszu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.