Visa alla (3)

Coleman utmanade Sjöström: ”Jag är jättenöjd”

Publicerad

Det blev dubbelt svenskt i topp när Stockholm Swim Open avslutades med 100 m frisim.
Sarah Sjöström vann på tiden 52,76, strax före tvåan Michelle Coleman på 53,63.

– Formen är jättebra, jag har haft väldigt bra förberedelser inför Swim Open. Så förväntningarna var så klart höga, så jättekul att jag lyckas ta fem guld under den här tävlingen, säger Sjöström till SVT Sport.

Nytt världsårsbästa på 50 meter frisim på söndagen. På den dubbla sträckan på måndagen var Sarah Sjöström återigen snabbast – trots att Michelle Coleman inledde bäst och utmanade nästan hela vägen in till Eriksdalesbadets kakel.

– Det var snabbt ut. Jag är jättenöjd, jag låg bra där med Sarah men kroknade lite på slutet, säger Coleman till kanal 9.

25-åringen från Vallentuna visar gryende form efter sina skadebekymmer under 2018, då hon var borta i sju månader med en ond axel.

Super-Sarah vann allt

Sarah Sjöström innehar världsrekordet på 100 fritt med tiden 51,71, vilket hon satte i Budapest, Ungern, 2017. I Stockholm Swim Open ställde hon upp i fem lopp och vann samtliga.

I herrarnas 50 meter bröstsim placerade sig Johannes Skagius på tredje plats, på tiden 27,62. Tysklands Melvin Imoudu vann på 27,45.

Sarah Sjöström vann sina fem lopp i Stockholm Swim Open

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer