Foto: Bildbyrån

Knepet: Sarah Sjöström har slutat andas

Uppdaterad
Publicerad

På medelhavsturnén som är Mare Nostrum-tävlingarna har Sarah Sjöström simmat femton 50-meterslopp. På lördagskvällen gjorde hon sitt bästa när hon klockade in på 23.85 i finalen, i franska Canet-en-Roussillon.

– Jag har bara andats en gång på femton lopp, säger hon till SVT Sport.

Hennes mål har varit att träna bort andningen på 50 meter och träningen har gett resultat. Tiden idag hade räckt till OS-guld i Rio i fjol.

– Jag har ändå dom bästa 50 meter fristilssimmarna med mig i startfältet så det är inte så att man kan ta det lugnt, säger hon till SVT Sport.

Världsårsbästa på 100 meter

Att ta det lugnt är det nog ingen som anklagar henne för. En och en halv timme senare blev hon den första under 56 sekunder på 100 meter fjäril i år när hon vann hela en och en halv sekund före tvåan.

– Jag är nog den som är mest överraskad av alla att jag gör de här tiderna nu, säger hon.

”Brukar vara snabb”

Men att hon skulle ha toppat formen för tidigt är inget som oroar Sjöström såhär en dryg månad till VM i Ungern.

– Vi får se hur det går, jag är glad när det går bra. Det är kul att man får vara snabb nu också. Sen så känner ju jag mig själv och vet att jag brukar vara snabb under säsong. Det brukar ju gå rätt bra på mästerskapen ändå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.