Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ingen tävling i sommar för Sarah Sjöström

Sarah Sjöström: ”Vet inte när nästa tävling blir”

Uppdaterad
Publicerad
Sarah Sjöström har inte tävlat sedan januari – och det är fortfarande oklart när nästa tävling blir för simstjärnan.
– Det kommer definitivt inte bli några tävlingar i sommar för mig, säger hon till SVT Sport.

I sommar var OS i Tokyo det stora målet för simstjärnan Sarah Sjöström. Men när coronaviruset lamslog världen blev vardagen en helt annan som just nu är präglad av en stor osäkerhet.

– Det är jättesvårt, och det kan hända väldigt mycket på ett år.  Speciellt från när man är 27 tills man är 28 år. Det är också många simmare som suttit i karantän och då inte haft möjlighet att träna, säger Sarah Sjöström till SVT Sport och fortsätter:

– Min senaste tävling var i januari och jag vet fortfaran inte när nästa tävling blir. Men det kommer definitivt inte bli några tävlingar i sommar för mig.

Studerar till PT

Då Sjöström inte har några planerade tävlingar inbokade har hon börjat plugga till personlig tränare.

– Det går bra och vi får se om jag klarar alla prov som jag behöver göra. Det är i alla fall väldigt kul att göra någonting som jag inte gjort senaste åren, alltså att studera. Personlig tränare passar alldeles utmärkt eftersom det är träning jag håller på med varje. Nu får jag verkligen lära mig massor om kroppen och hur jag kan bli ännu starkare i gymmet. Jag ser fram emot att komma igång ordentligt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer