Ulrika Sandmark har inte satt något medaljmål inför VM än. Foto: Bildbyrån

Simkaptenen optimistisk inför VM: ”Väldigt duktiga toppar”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska simmarna visar fin form inför VM i Budapest om en dryg månad. Något som självklart gläder förbundskaptenen Ulrika Sandmark.

– Det känns riktigt bra, säger hon till SVT Sport.

Sarah Sjöström var den som imponerade allra mest när hon var 22 hundradelar från världsrekordet på 100 meter fritt i onsdagens Mare Nostrum-tävlingar i Barcelona.

– Det är fantastiskt. Då hade hon simmat 50 fjäril 15 minuter tidigare med en prisutdelning emellan. Hon sa att hon var trött i armarna efter loppet, men har i och för sig bevisat tidigare att hon kan simma snabb med kort tid mellan loppen. Jag är full av beundran som vanligt.

Något siande om hur många guld Sarah Sjöström kan ta i långbane-VM i den ungerska huvudstaden Budapest med start 23 juli vill inte Sandmark ägna sig åt.

– Ett mästerskap är alltid ett mästerskap och det ska simmas om det. Men självklart har hon satt sig i respekt genom att simma så snabbt.

Inte satt något medaljmål än

Sjöström var inte enda svensk simmare att knipa en pallplats i Barcelona. Michelle Coleman slutade trea i samma lopp på 100 fritt, Jennie Johansson kom tvåa på 100 bröstsim och Erik Persson tog en tredjeplats på 200 meter bröstsim.

Framgångar som ger Ulrika Sandmark en skön känsla med en dryg månad kvar till VM.

– Vi har väldigt duktiga toppar i det här laget, så det känns riktigt bra. Det ska bli väldigt kul med VM.

Har ni satt något medaljmål?

– Inte riktigt än. Vi väntar fortfarande på att få se hur alla länder har simmat inför så man kan få en överblick. Så vi har inte satt upp något mål än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.