• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Coleman missade medalj på 200 fritt

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman låg på medaljplats fram till den sista vändningen i EM-finalen på damernas 200 meter frisim. Men föll tillbaka under de sista 25 meterna och blev fyra – trots att hon slog sitt eget årsbästa.

Michelle Coleman jagade medalj på 200 meter, och såg också ut som en medaljör inför den sista vändningen.  Till slut blev det en lite försmädlig fjärdeplats för svenskan. Tiden 1.54,27 är dock årsbästa för Michelle Coleman. I försöken simmade hon 1.55,34.

– Jag är faktiskt jättenjöjd, det är den bästa placeringen jag haft hittills. Jag gjorde en bra disponering av loppet, och gjorde det jag skulle, säger Michelle Coleman till SVT Sport efter finalracet.

Carlsen nära final på 100 fritt

Sophie Hansson, som tog brons på 50 meter bröstsim, hade inte lika stor lycka på den dubbla distansen, utan slutade sjua. Hanna Rosvall fick kliva av på 50 meter rygg i semifinal, där hon slutade sist i sitt heat. Christoffer Carlsen var ynka två hundradelar från att avancera till final på 100 meter fritt, där han också länge var i ledning i sin semifinal.

– Det var lite surt faktiskt. Jag gick all in. Synd att det inte räckte, säger Carlsen till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.