Sarah Sjöström kan få det svårare än planerat att vinna världscupen. Foto: Bildbyrån

Sjöström: ”Då lär hon komma i kapp mig”

Uppdaterad
Publicerad

Förändringar sker i världscupen i simning.

När andra tävlingsklustret drar igång är det med två tävlingar istället för tre – där man dessutom diskuterar att simmarna ska få delta i fler grenar än tidigare de kommande två tävlingarna.

Just nu får simmarna ställa upp i fyra grenar, men nu diskuteras det att man istället ska få simma sex sträckor i de kommande två tävlingarna, uppger DN.

– Det skulle vara en fördel för Katinka (Hosszu) med tanke på att hon kör så många grenar. Då lär hon komma i kapp mig om jag inte typ sätter världsrekord på alla distanser i Hongkong och Doha, säger Sarah Sjöström till tidningen.

Drar in tävling i Dubai

Från början var det tänkt att det skulle vara totalt nio omgångar i världscupen, med tre tävlingar i varje kluster. Efter att det Europeiska klustret avslutades i går efter tävlingar i Moskva, Berlin och Eindhoven väntar nu tävlingar i Hongkong och Doha vid månadsskiftet september/oktober.

Den tredje tävlingsorten Dubai är nu struken, vilket ändrar förutsättningarna – och enligt simsajten swimswam.com diskuteras det om förslag om att istället öka antalet grenar man får ställa upp i från fyra till sex i Hongkong och Doha.

”Kommer kunna ta in en del poäng på mig”

Något som skulle gynna allround-simmaren Hosszu.

– Blir det så kommer Katinka kunna ta in en del poäng på mig under andra klustret, säger Sjöström till DN.

Ställning världscupen

1. Sarah Sjöström 266 poäng

2. Katinka Hosszu 176 poäng

3. Ranomi Kromowidjojo 122 poäng

Källa: DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.