Foto: Bildbyrån

Simon Sjödins karriär kan vara över

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom beskedet att sim-EM i Budapest ställs in.

Därmed kan Simon Sjödin ha gjort karriärens sista mästerskap.

–Jag har ju sagt att det är min sista säsong och att det blir så här det känns ju så klart, men det är en fis i rymden i den stora hela, säger Sjödin till SVT Sport.

På grund av corinavirusets utbredning har det europeiska simförbundet valt att skjuta upp EM från maj till augusti. Simon Sjödin var på gymmet i morse när han fick beskedet.

– Det var väl ganska väntat men skönt att ha det på papper nu. Vi har förberett oss för ett EM medan kollegor i andra länder sitter i karantän och inte kan träna, då går det inte att genomföra ett EM, säger Simon Sjödin till SVT Sport.

Sjödin har själv sagt att årets säsong är hans sista och skulle även OS skjutas upp blir det inga fler mästerskap för svensken. Kortbane-EM i december i fjol blev i så fall hans sista.

– Att det blir så här det känns ju så klart, men det är en fis i rymden i den stora hela. Vi vet ju inte om OS skjuts upp ett år så för egen del nu håller jag mig till träningsrutinerna. Vi kommer att ha ett möte i morgon för att göra en ny planering. 

”Huvudet är fortfarande i poolen”

Sjödin tog sin första mästerskapsmedalj 2008 när det blev brons på långbane-EM i Eindhoven på 4x100 meter medley. Totalt har han ett EM-silver och två EM-brons.

– Det hade varit kul att representera Sverige på 00-talet, 10-talet och 20-talet men går EM i augusti är jag inte säker på att jag ställer upp.

Han berättar att det kommer att anordnas en kvaltävling i Eriksdalsbadet för att de svenska simmarna ska få möjlighet att kvala till OS.

–Jag väntar på att få datum till kvaltävlingen och då siktar jag på att det blir mitt avslut eller min språngbräda till OS. Huvudet är fortfarande i poolen.

KLIPP: Sjöström lider med kollegorna: ”Annars får de planera om OS”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.