• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Sarah Sjöström med världsrekordtid – igen. Foto: BildbyrånVisa alla (4)
Visa alla (4)

Sjöström sänkte egna världsrekordet – igen

Sarah Sjöström har sänkt ännu ett eget världsrekord. På 200 m fritt i kortbana i Eindhoven noterades hon för 1.50.43 – en tid hon knappt såg ut att förstå själv när hon tittade upp från bassängen. – Har aldrig blivit så överraskad över ett världsrekord tidigare, säger hon.

I går sänkte hon sitt världsrekord på 100 m fritt i kortbana – i dag var det dags igen.

”Inte ens tränat för 200”

På 200 m fritt dit hon var direktkvalificerad till final vann hon på tiden 1.50.43 – ett resultat som innebar att hon sänkte sitt eget världsrekord med 35 hundradelar från 2014 i Doha.

– Wow! Jag har aldrig blivit så överraskad över ett världsrekord tidigare. Det var inget jag förväntade mig i dag, säger Sjöström efter loppet.

– Jag har inte ens tränat för 200 m fritt det här året och sänker nu mitt personbästa. Jag inte tro det, säger hon.

Annan final en halvtimme tidigare

Och hon gjorde det med knappt någon vila inför loppet – en halvtimme tidigare simmade hon final på 50 m fjäril där hon blev slagen med en hundradel av Ranomi Kromowidjojo som vann.

– Jag gjorde verkligen ingenting rätt under det loppet. Men sen tänkte jag att det är en väldigt snabb tid med tanke på många misstag jag gjorde under loppet. Sen visste jag att jag är i lite bättre form på frisim än vad jag är på fjäril, så det var bara att ladda om, säger hon till SVT Sport.

– Jag trodde absolut inte det skulle vara så bra.

Drygade ut sin totalledning

Kvällens finalpass i Eindhoven avslutade den första omgången av världscuptävlingar med tre deltävlingar i Europa. Världscupen återupptas den 30 september igen i Hong Kong och med kvällens framgångar drygade Sarah Sjöström ut sin totalledning ytterligare.

– Det var verkligen den bästa tänkbara avslutning jag kunde få. Det hade jag absolut inte räknat med att det skulle bli ett världsrekord på 200 frisim, berättar Sarah Sjöström för SVT Sport.

– Jag var så himla besviken efter 50 fjärilsim också för det var ändå den distansen som jag hade räknat med att slå världsrekord på i dag och så blir det 200 frisim, så det var väldigt mycket blandade känslor nu på sista tävlingspasset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer