Det blev både vinst och förlust för Sarah Sjöström vid GP-simningarna i USA. Foto: Bildbyrån

Sjöström förlorade mot 17-åring

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström både förlorade och vann vid GP-tävlingen i Atlanta natten till fredag svensk tid. Bland annat förlorade hon på 100 meter fritt mot 17-åriga kanadensiskan Taylor Ruck.

Taylor Ruck är dock inte vem som helst. Ruck har flera guld i junior-VM och var med i Kanadas lagkappslag vid OS i Rio, som skördade två brons, och betraktas som ett superlöfte.

Sarah Sjöström tog kommandot om loppet i inledningen, men kroknade något på slutet och Ruck spurtade till seger på tiden 53,37 mot Sarahs 53,43 på andra plats.

Däremot gick det bättre på en av Sarahs Sjöströms favoritdistanser, 100 meter fjäril, som hon vann före amerikanskan Kelsi Worrell. Sarah vann på 56,62, knappt en sekund före Worrell och var också dryga sekunden över sitt eget världsrekord på distansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.