Sjöström siktar högt inför EM

Uppdaterad
Publicerad

I årets EM väljer Sarah Sjöström att simma fler individuella distanser än tidigare. Och hon satsar högt.

– Jag vill ta medalj på alla grenar jag simmar, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

23 svenska simmare finns på plats i Köpenhamn där det 19:e Europamästerskapet i kortbana inleds i morgon. Bragdmedaljören och Europas främsta kvinnliga idrottare – Sarah Sjöström – tävlar först på torsdag men satsar fullt och väljer att simma fler individuella distanser än tidigare.

– Jag tyckte det skulle bli kul att få en utmaning så här på slutet av året det har ju redan varit mitt bästa år i karriären så då kan jag chansa och se hur mång lopp jag klarar. Jag tror det kommer att gå bra, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Sex individuella distanser

Sjöström kommer till start på sex individuella distanser i 50 och 100 meter fjärilsim, 50,100 och 200 meter firsim samt 100 meter medley. Den sista distansen är en ny mästerskapsdistans för Sarah som dessutom har lagkapper på schemat.

– Jag ville ställa upp på alla distanser som jag har medaljchans på och då ingick 100 meter medley. Det har ju gått väldigt bra under världscupen så det kan nog gå bra här också, säger Sjöström till SVT Sport.

Under senaste kortbane EM i Israel, Netanya 2015, tog Sverige sju medaljer.

Sarah simmade då hem tre guld och ett silver individuellt och ingick i silverlaget på 4x 50 meter medley. Medalj är det självklara målet även inför EM i Köpenhamn.

Siktar högt

– Jag vill ta medalj på alla grenar jag simmar. Det ska bli spännande att se hur det går på allting faktiskt men det kan nog bli en hel del medaljer.

SVT Sport direktsänder EM i simning från Royal Arena i Köpenhamn – både försök- och finalpassen – onsdag till och med söndag.  Här hittar du alla tv-tider.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.