Sarah Sjöström under VM i Budapest juli 2017. Foto: BILDBYRÅN

Sjöströms monsterpass – tre vinster på en timme

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöströms fina form består. Hon vann tre finaler i ett tufft kvällspass i Dohas världscupstävling: 200 m fritt, 100 m fjäril och 50 m fritt på en dryg timme.

– Det var ett kul pass, sammanfattar Sjöström sin dag.

Hon inledde med att vinna 200 m fritt på 1.52,00. Hon pressades ganska hårt att av nederländskan Femke Heemskerk på banan bredvid som slutade tvåa på 1.53,11.

– Jag hoppades på en snabbare tid men det är okej. Men nästa race hoppas jag simma snabbare, säger Sjöström till arrangören.

Världsrekordet i kortbana lyder på 1.50,43, en tid som Sjöström noterade i augusti vid tävlingar i Eindhoven. 

En kvarts vila till vinsten på 100 m fjäril

En kvart senare simmade hon hem 100 m fjäril där hon har världsrekordet från samma bassäng 2014 på 54,61. Halvvägs nådde hon kaklet på 26,05 och var då och nosade på rekordet men tappade på vägen in och vann på 55,55 dock efter att ha varit överlägsen i loppet. Ingen kunde konkurrera.

– Det är en hård dubbel att ladda om efter 200 m fritt, säger Sjöström.

Utklassade världsrekordhållaren på 50 m fritt

Hon fick vila i 50 minuter innan det var dags för 50 m fritt som hon också vann. Tiden stannade på 23,28 och hon utklassade världsrekordinnehavaren Ranomi Kromowidjojo som blev tvåa på 23,82 (hennes rekord lyder på 22,93). Sjöström var bestämd från start och släppte ingenting.

– Det var skönt med ett snabbt sprintrace. Det var ett kul pass, sammanfattar Sjöström sin dag.

Fotnot: Doha är huvudstaden i Qatar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.