Sjöström: ”Jag har ingen aning om hur tävlingsformen är”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon återupptas världscupen i simning med Sarah Sjöströms i totalledning. Nästa anhalt är Hongkong, och Sjöström som kommer från träningsläger i Turkiet är förväntansfull.

– Det ska bli väldigt spännande, jag har faktiskt ingen aning om hur tävlingsformen är, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Efter första världscupomgångens tre deltävlingar är Sjöström hela 90 poäng före femfaldiga världscupvinnaren Katinka Hozzu. Fem deltävlingar återstår, närmast Hongkong i helgen och Doha nästa vecka.

Sjöström satsar på hela världscupen och har bevisligen fått en suverän start, men totalledaren berättar också att kortbanesimning är speciellt.

– Kortbana är mycket jobbigare för jag har aldrig varit en av de bästa simmarna på vändningar, det är inte min styrka. Men det är roligt med utmaningar så det ska bli roligt att tävla resten av världscupen nu.

I inslaget i spelaren ovan utvecklar Sarah Sjöström sitt resonemang kring svårigheterna för att lyckas simma snabbt i kortbana (25-metersbassäng).

Världscupställningen efter tre deltävlingar

1 . Sarah Sjöström, Sverige, 266 poäng

2. Katinka Hosszu, Ungern, 176

3. Ranomi Kromowidjojo, Nederländerna, 122

3. Mireia Belmonte, Spanien, 122

5. Alia Atkinson, Jamaica, 90

6. Emily Seebohm, Australien, 78

7. Federica Pellegrini, Italien, 30

8. Maike De Waard, Nederländerna, 27

9. Ruta Meilutyte, Litauen, 27

10. Rikke Pedersen, Danmark, 27

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.